loading

Depozite frigorifice congelare

FRIGOCLASS – constructor depozite frigorifice congelare

Depozite frigorifice congelare

DEPOZIT FRIGORIFIC – incinta termoizolanta, spatiu frigorific de dimensiuni considerabile ce confera solutii logistice la nivel de Frig Industrial, capacitati mari de depozitare, expunere si distributie. Aceste depozite de frig  ofera aplicatii frigorifice dedicate industriilor ce necesita temperaturi controlate, cu ar fi BioTech si Industria Farmaceutica, Industria Alimentara, precum si diverselor activitati de cercetare si productie. Denumite şi frigorifere sau antrepozite frigorifice, sunt spaţii frigorifice, destinate păstrării produselor pe termen scurt, mediu sau lung .

Acestea se pot clasifica in mai multe tipuri de spaţii frigorifice: Depozite Frigorifice Refrigerare, Depozite Refrigerare, Depozite Frigorifice Congelare, Depozite Congelare, Depozite congelare de Proaspat, Depozite Mentinere congelare.

  • Depozit pentru Congelare de Proaspat, produsele sunt intoduse proaspete nerefrigerate sau proaspete refrigerate.
  • Depozit pentru Mentinere Congelare, produsele sunt introduse deja congelate. Acestea au fost congelate in spatiile mai mici de congelare sau de pe benzile Tunelurile de congelare Rapida.

Produsele sunt introduse proaspete nerefrigerate sau proaspete refrigerate.

Depozite frigorifice congelare

Se adreseaza cu preponderenta depozitarii pe termen mediu sau lung a Legumelor si Fructelor, depozitare realizata imediat dupa momentului recoltarii acestora. Pentru prevenirea degradarii nutritionale si pentru pastrarea aspectului comercial se impune controlul atmosferei prin modificarea conditiilor de depozitare: temperatura, umiditatea, compozitia atmosferei din depozit.

Reducerea continutului de Oxigen dintr-un depozit frigorific si inlocuirea acestuia cu Azot incetineste procesul de oxidare si degradare a fructelor si legumelor. Prin intermediul unui sistem automatizat ce introduce in depozit Azotul cu concentratie ridicata se obtine si se mentine atmosfera controlata. Concentratia de Oxigen, Temperatura, Umiditatea, RH-ul din depozit, toate acestea fiind controlate si monitorizate cu ajutorul sistemului automatizat de mentinere a atomosferei optime pentru intregul sezon de depozitare a Legumelor si Fructelor.

Camere Frigorifice Congelare FRIGOCLASS – spatii frigorifice, incinte termoizolante, cu temperatura controlata ale caror instalatii frigorifice realizeaza si mentin temperatura necesara produselor ce urmeaza a fi refrigerate sau congelate, si ulterior depozitate spre pastrare pe termen scurt, mediu sau lung.