loading

Depozite frigorifice

FRIGOCLASS - tehnica de frig industrial

 Instalatii frigorifice industriale

FRIGOCLASS Constructor – incinte termoizolante, spatii frigorifice de dimensiuni considerabile ce confera solutii logistice la nivel de Frig Industrial, capacitati mari de depozitare, expunere si distributie. Acestea ofera aplicatii frigorifice dedicate industriilor ce necesita temperaturi controlate, cu ar fi BioTech si Industria Farmaceutica, Industria Alimentara, precum si diverselor activitati de cercetare si productie. Denumite şi Frigorifere sau Antrepozite Frigorifice, sunt spaţii frigorifice, destinate păstrării produselor pe termen scurt, mediu sau lung .

Depozitele de frig pot să cuprindă mai multe tipuri de spaţii frigorifice: Depozite pentru Refrigerare, Depozite Refrigerare, Depozite pentru Congelare, Depozite Congelare, Depozite congelare de Proaspat, Depozite Mentinere congelare.

 Instalatii frigorifice industriale

Depozite frigorifice de congelare 

  • Depozite de frig pentru Congelare de Proaspat, produsele sunt intoduse proaspete nerefrigerate sau proaspete refrigerate.
  • Depozite de frig pentru Mentinere Congelare, produsele sunt introduse deja congelate. Acestea au fost congelate in spatiile mai mici de congelare sau de pe benzile Tunelurile de congelare Rapida.

Depozite frigorifice de refrigerare

  • Produsele sunt introduse proaspete nerefrigerate sau proaspete refrigerate.

 

 Instalatii frigorifice industriale

Depozite frigorifice cu atmosfera constrolata

Depozite de Frig cu Atmosfera Controlata se adreseaza cu preponderenta depozitarii pe termen mediu sau lung a Legumelor si Fructelor, depozitare realizata imediat dupa momentului recoltarii acestora. Pentru prevenirea degradarii nutritionale si pentru pastrarea aspectului comercial se impune controlul atmosferei prin modificarea conditiilor de depozitare: temperatura, umiditatea, compozitia atmosferei din depozit.

Reducerea continutului de Oxigen dintr-un depozit frigorific si inlocuirea acestuia cu Azot incetineste procesul de oxidare si degradare a fructelor si legumelor. Prin intermediul unui sistem automatizat ce introduce in depozit Azotul cu concentratie ridicata se obtine si se mentine atmosfera controlata. Concentratia de Oxigen, Temperatura, Umiditatea, RH-ul din depozit, toate acestea fiind controlate si monitorizate cu ajutorul sistemului automatizat de mentinere a atomosferei optime pentru intregul sezon de depozitare a Legumelor si Fructelor.